Monday, March 26, 2012

karnival itu~~~~~

ehem !
Assalamualaikum..
heeheehee.. okeyy.. ni cerita pasal semalam..

actually, aku dengan azyan and Liyana pergi Dewan Millenium Kepala Batas semalam sebab pergi karnival selangkah ke uitm. argghhh!!! totally unexpected event happened there.. hahaha.. seriously, hepy sangat2 macam2 bende berlaku semalam...

jeng~jeng~jeng~


okey.. sebenarnya kan, semalam ni lah first time aku jumpa balik Azyan and Liyana after i've moved from SMKK time early or febuary 2010.. ouh... Rindu kawan lama beb! besties pulak tu :)and i more thing, aku berharap sangat la dapat jumpe sorang kawan fb aku, SYONEN TAKESA . . . heeheehee.. kenal pun kat fb je.. so bila da ade chance boleh jumpe.. ape lagi...sure la aku nak sangat jumpe dia kan...hahaha..

we arrived Dewan Millenium Kepala Batas about 11.40 am. Syonen called me and  told that she was near the toilet. Ahaha.. and disebabkan aku pun nak gak gi toilet for *betulkan tudung* so aku pun terusla gi toilet dulu. Azyan and Yana tunggu kat pintu masuk dewan. FYI, aku memang tak pakai spek kecuali kat kelas je.. ehem ! power i sikit je k *____* ok lupakan hal spek mata tu.. aku pun meneruskan perjalanan ke toilet alone then aku pun masuk toilet tanpa menoleh ke kiri atau kanan... huahuahua .. ehm ! bila masuk toilet tu kan.. jeng~jeng~ err.. and what i saw next totally amazed me :P
a boy standing in front of the toilet mirror.. omjayy !! terkaku seketika di situ =.="
aku tak ingat how i ran out from the toilet.. warghh!!!! aku salah masuk toilet rupanya T.T
perghh.. malu siot.. nasib baik xkenal org tu... huAAAAA


next, bila da masuk dewan tu.. haahaahaa... we met others SMKKian there.. NURINA, NAAW and SALSABILA. hehehehe.. best bila dapat jumpa kawan2 lama especially SMKKian sebab da lama sangat tak jumpe diorang... then, kat dewan tu riuh pulak ngan kitorang yang dah bukak kedai kopi kat tengah dewan tu bila NAJIHAH and MIRA pulak join..kuikuiluii.. da jadi mini reunion plak kat situ..hahahaha..
apepun... tahniah buat SALSABILA, NURINA and NAAW yang berjaya masuk lambat kat tempat kerja sebab pergi dewan tu..hahaha...


other story, hahaha... finally, i met SYONEN !!!!! whoa..... best giler... mula2 syonen send message and cakap she saw me then nak balik dah.. huhuhu,.. but aku xnampak dia pun... huhuhu.. mana aci kan ??? lepas kol punye kol... hahaha.. finally i met my cyber fren---------------> SYONEN TAKESA
hahahahahahahaha... seriously, syonen cakap dye yang pakai baju oren tudung hitam.. aku pun pergi la kat dia.. tengok2 salah orang rupanya.. tu kawan dia maa... huhu.. yang syonen plak dok gelak2 je.. haisyy... pastu jumpe kejap je and syonen kata dah nak balik.. huAAAA.. kejapnye *__*
okey, i want to take at least one pic with her tapi last2 kitorang buat adegan kejar mengejar pulak kat depan dewan tu..huhuhu.. tak peduli dah kat mata yang memandang ~.~
seriously macam kamceng giler ah padahal baru je jumpe tak sampai lima minit...hehehe... kalau kat facebook tu memang selalu la :)
okeyy,.. then sempat la snap beberapa pics ngan syonen ...hehehe...


rasanya itu je kot untuk semalam...haahahaha...
what i can say about yesterday ???? totally happy......hehehe.. :)

Monday, March 19, 2012

këMbÄLï sëMüLä

Assalamualaikum . . .
Okeyy... Alhamdulillah.. Aku dah kembali ke rumah. Hehehe. And.., aku dah tengok.. Yups, tengok dah kubur kuceng *__* aku yang da mati tu.. Hermm... Cuma tak pegi melawat je. Yang pergi biarkan pergi kan?? Biarpun penggantinya bukan seperti yang telah pergi, tapi sedikit sebanyak dapat menggembirakan hati kan??
Adushhh !!!
Okeyh... Satu pengakuan tulus ikhlas dari aku : Baru 3 hari aku balik rumah, tangan aku dah calar balar and berlubang... WHY ???? its caused by my new meoww.. Hehehe... Nama kucing baru kat rumah is TEDDY BEAR... hahaha xD comeyyy kan nama dia.. Kuiikuiikuii.. Okeyy... Cakap pasal Teddy Bear ni.., dia ni amatlah manja sangat2... Sampaikan nak minum air sendiri pun tak pandai lagi.. Hehehe... Lagipun dia ni masih dalam
Kategori KITTEN lagi... Hermm... Kesian dia hidup merempat kat pasar si abah pun ambik dia and bawak balik kat rumah selepas 3 hari Meow meninggal... Okey... Teddy Bear ni la pengganti Meow.. Hahaha.. Kalau Teddy Bear nak minum air..., adoiii ... Kena la suapkan kat mulut dia.. Hehehe.. But ok la sebab da beli syringe so kalau dia nak minum memang kena picit syringe tu kat mulut dia.. Hadoii manja betul.. Nasib baik la dia reti gak nak kunyah bila nak makan... Kalau tak reti gak amboiii kau ni melampau la... Huuhuu

And one more, it likes posing maut bila org nak snap pics dia... Hahaha... Kecik2 da pandai bergaya yer kucing... Hekhekhek.. Tah boleh blah betul... Tapi ok la... Comeiii + Manja la dia tu xD
Dah la pakai stokin kat kaki.. Atootoo cute dorh.. Hahhaha....

La la la.. Moga kau panjang umur ye comeL xD

Monday, March 12, 2012

ÜNFÖRGËTFÜL FRÏËND

frenz, like sTarz in ur nIte
whenever u hang out with 'em,
u Knw dAt tHing, will b Ur
pRecious meMories,
da 1 who u cn share,
YoUr hepiNess n sufFers,
n goOd comes wheneveR u c
dem,
as ur hart Get really miss 'Em,
donT try 2 4get da hurt u Felt,
cUz it does mean a lot 2 dem,
Let da tears run down 2 ur
cheek,
been wiped by a hand of ur
true FRIEND..


Waaa.... Okey.. I got this message from my friend --- Syafiq.. Erm.... Seriously.., aku speechless after done reading his message... Huaaaaa . .. Mau nanges maa... Then aku reply la kat Syafiq and thanked him.. Pastu kan ... Syafiq replied my message and u know what he said?? Huhuhu ...

He said : Tkah, cuba susun sume huruf besar kat dalam mesej tu, nanti u will get 1 lagi mesej..

Haa... Susun jangan tak susun. Based on message dia yang pertama tu, nampak tsk huruf besar tu??? Okeyyy.... Selepas aku susun... Then the new message amazed me !

TKAH U R MY UNFORGETFUL FRIEND.

Waaaaaa... Mahu nanges maaa :')
Thanks for being my friend SYAFIQ!!!!!! i really appreciate u as my best friend ^_^
seriously .., yups ... Aku terharu dengan Syafiq... Huaaaaa.... Syafiq.... U're one of my best friend!!!! Sobs...sobs... Aku tetiba teringat balik time kita study untuk trial SPM dulu... Waaaaaaaaa T_T
Syafiq ajar aku Chemistry... Huuhuu.. Then, aku ingat lagi.. Syafiq pinjamkan buku Nilam Chemistry dia untuk aku refer T_T huuhuuuhuuu... Syafiq!!! Aku akan ingati kau sampai bila-bila... Aku ingat lagi waktu nak trial dulu.., time prep kat dewan peperiksaan.. Angka giliran kau RA003B144 and aku pulak RA003B145 so tempat duduk kau kat depan meja aku.., pastu kau selalu pusing kerusi kau ke belakang and study dengan aku... Huuuhuuuhuuu... Waaaaaa.... TU SEMUA KENANGAN !!!!!!!!!!!!!


Saturday, March 10, 2012

Peringatan untuk diri :)

~✿..Selagi BIBIRMU meniti nama seorang wanita atau lelaki,
selagi HATIMU mengingati seorang wanita atau lelaki,
selagi DIRIMU mengejar cinta seorang wanita atau lelaki yang BUKAN HALAL bagimu,
selagi itu, kamu tidak akan dapat MEMILIKI cinta dari yang ESA..✿~

••► Untuk menjadi LELAKI SOLEH atau WANITA SOLEHAH kepunyaan Allah, jangan ada SATU PUN nama wanita atau lelaki meniti di bibir dan terukir di hati..jika tidak, sudah pasti CINTA Allah masih BELUM dimiliki..✿⊱╮

»» Renung²kan «« (◕‿◕) »» Barakallahufikum ««
:: ☑ Jom muhasabah :: ☑ Dakwah hati :: ☑ Tarbiyah diri ::
»» ✿ BERUSAHA MENUJU REDHA ALLAHURABBI ✿ ««

Saya copy & paste je ^_^
sebenarnya, ni peringatan untuk diri saya ini terutamanya... InsyaAllah... Ya Rabb.., jauhkan aku dari godaan syaitan agar lalai daripada mengingati-Mu. Jauhkanlah aku daripada terjatuh ke dalam cinta manusia yang tidak halal bagiku. Ya Rahman.., kurniakan daku kelapangan hidup dan dipermurahkan rezeki.. Ya Rahim.., kuatkan dan teguhkanlah cintaku buat diri-Mu. Lindungilah daku dari penyakit hati yang tidak mampu ku ubati selain mengharapkan belas dan Kasih-Mu.. Ya Allah.. Kau peliharalah dia dan hatinya sehingga dia menjadi milikku yang halal biarpun aku tidak tahu siapakah dia mahupun dimana dia berada. Satukan kami dalam penyatuan yang barakah. Sesungguhnya hanya kepada-Mu tempat untuk untuk aku mengadu dan meminta... Aamiin..



Thursday, March 08, 2012

PöhöN sëMäLü = wäNïtÄ ??

Assalamualaikum....

Hermmm... Nak share seuatu ni... Alhamdulillah... Group Srikandi Islam kat facebook ni banyak manfaatnya. And inilah salah satu ilmu yang saya dapat ketika singgah kejap kat group tadi ^^


Pada suatu hari, Rasulullah s.a.w berjalan-jalan bersama puteri baginda, Saidatina Fatimah r.a. Setibanya mereka berdua di bawah sebatang Pohon tamar, Fatimah terpijak pohon semalu, kakinya berdarah lalu mengadu kesakitan. Fatimah mengatakan kepada bapanya apalah gunanya pohon semalu itu berada di situ dengan nada yang sedikit marah.

Rasulullah dengan tenang berkata kepada puteri kesayangannya itu bahawasanya pohon semalu itu amat berkait rapat dengan wanita. Fatimah terkejut. Rasulullah menyambung kata-katanya lagi. Para wanita hendaklah mengambil pengajaran daripada pohon
semalu ini dari 4 aspek.

Pertama, pohon semalu akan kuncup apabila disentuh. Ini boleh diibaratkan bahawa
wanita perlu mempunyai perasaan malu (pada tempatnya).

Kedua, semalu mempunyai duri yang tajam untuk mempertahankan dirinya. Oleh itu, wanita perlu tahu mempertahankan diri dan maruah sebagai seorang wanita muslim.

Ketiga, semalu juga mempunyai akar tunjang yang sangat kuat dan mencengkam bumi.
Ini bermakna wanita solehah hendaklah mempunyai keterikatan yang sangat kuat
dengan Allah Rabbul Alamin.

Dan akhir sekali, semalu akan kuncup dengan sendirinya apabila senja menjelang.
Oleh itu, para wanita sekalian, kembalilah ke rumahmu apabila waktu semakin senja.
Ambillah pengajaran dari semalu walau pun ia hanya sepohon tumbuhan yang kecil.


c&p :)



Alhamdulillah.... Perumpamaan yang sangat indah buat insan yang merupakan wanita solehah perhiasan terindah di dunia ini ^^
# AZAM : jom jd wanita hebat yg diredhai-Nya ... InsyaAllah ^^





Tuesday, March 06, 2012

PëMëRgïAnmü büäT sëLáMåNyà

Assalamualaikum...
Hermmm.... Okeyy.. Cerita ni agak lama la jugak kot.. Baru nak cerita *_*
Semoga kau berbahagia di sana ye sayang... Rindu kau selalu.. Tapi aku redha dengan pemergianmu buat selama-lamanya..

Hermmm... Tepat 4.50 pm.. 26 Feb 2012.. dia menghembuskan nafas terakhir di atas sofa... Okeyy... Seriously.., sape yang tak sedih kan ? Aku pun sedih gak... and aku dapat panggilan telefon yang bagitau pasal kematian dia waktu aku tengah online di waktu petang pukul 5.10 pm.. Hermm...

Agak terkilan... Aku tak sempat jumpa dia buat kalu terakhir.. Because now I'm currently at Petaling Jaya...
Wehhhh.... Rindu kau la sayang... Seriously, pengganti kau 180 degree berbeza dengan kau... Meoowww :'(
Hermm... Time aku dapat panggilan dari akak aku, dia kata kucing aku tu mati kat pangkuan dia.. Huuhuuuhuu... Sedihnye....

KakJa cakap,, time tu Meoww gi main kat luar umah.. Then dia masuk umah memang muka da pucat and dia baring kat atas sofa.. Lepas beberapa ketika .., dia pun menghembuskan nafasnya yang terakhir di pangkuan KakJa..
Huaaahuaahuaaa..... Sedih... Aku tak sempat jumpe dia... Aku tak sempat nak mintak maaf kat dia sebab culik dia kat maktab dulu... Huuuhuuuhuuuu....

Kucenggggg !!!! semua orang kat rumah sayangkan kau :')
Semua orang rindukan kau.. Sebab kau la baby of the house ^_^
waaaaaaa.......
Seriously.., nanti aku akan rindu dengan senaman tangan kau yang comeiii... And aku ingat lagi.., before aku bertolak nak g KL aritu.., aku suakan tangan aku kat kau.., and kau sambut tangan aku.. Sampaikan nampak macam kau salam ngan aku... Huuuhuuu.. Aku x expect pun yang tu last kita jumpa.. And aku yang tinggalkan kau dulu kat umah... Xsempat aku nak balik umah sebab aku rindu sangat kat kau.. Aku nak jumpa sangat kau sebab bila aku tengok gambar kau yang KakJa and KakNiniey post kat fb.., membuatkan aku nak sangat jumpa kau... Tapi.., kita x sempat jumpa kan Meoww?? Kau dah tinggalkan aku..
Ape aku boleh buat kan ?? Dah Allah tetapkan usia kau tak panjang... Aku redha dengan ketentuan-Nya..
Meoww.... AKU RINDU KAT KAU !!! AKU SAYANG KAU !!!



SELAMAT TINGGAL MEOWW :'(



rënüngån :)

♥•*´¨`*•.♥•*´¨`*•.♥•*´¨`*•.♥•*´¨`*•.♥•*´¨`*•.♥•*´¨`*•.♥•

(¯`*•.¸✰ DUHAI WANITA ✰¸.•*`¯)

• ☑ Nak jadi muslimah itu susah
• ☑ Nak jadi mukminah jua susah
• ☑ Nak jadi mujahidah lagilah susah
• ☑ Nak terus istiqamah super-susah
• ☑ Namun biar susah, biar rebah
• ☑ takkan ku endah takkan ku kisah
• ☑ Kan ku tabah !
• ☑ Kan ku gagah !
• ☑ Demi Allah, demi Solehah
• ☑ Kerna akhirnya ku tahu indah
• ☑ IAITU menang atau Jannah Dan Cinta Allah S.W.T!

»» Renung²kan «« (◕‿◕) »» Barakallahufikum ««
:: ☑ Jom muhasabah
:: ☑ Dakwah hati
:: ☑ Tarbiyah diri


»» ✿ BERUSAHA MENUJU REDHA ALLAHURABBI ✿ ««

♥•*´¨`*•.♥•*´¨`*•.♥•*´¨`*•.♥•*´¨`*•.♥•*´¨`*•.♥•*´¨`*•.♥•


copy&paste . . .

SwëËt nya ^^

Isteri: abg..ke mana destinasi perkahwinan kita?

Suami: =) ke syurga...

Isteri: dengan bekalan apa?
...
Suami: rahmat dan kasih sayang Yang Esa...

Isteri: hanya itu?

Suami: kita beramal, beribadat hanya kepadaNya..selebihnya pengharapan itu tertumpu hanya padaNya..

syg jadi isteri abg yang solehah..syg dengar cakap abg selagi mana abg benar mngikut syarak..syg jaga keseluruhan yang ada pada abg..agama,maruah,keluarga,harta,anak2 kita..berjihad di sisi abg...dan jgn pernah syg guris hati abg...

Isteri: kalau ter?? guris??

Suami: =) kalau abg x redha??

Isteri: kalau abg xredha nanti jadi apa??

Suami: malaikat akan melaknat syg..segala amalan syg yang syg buat selama ni hilang macam 2 jek..syg nk??

Isteri: em..xmo2!! syg xmo!!

Suami: em..baiklah..kalau xmo,xpe..jadi..jangan keras2 ati sgt yek syg..abg sayang syg kerana Allah..maka,cintai abg juga keranaNya...

abg x sempurna,maka lengkapkan dengan sebahagian yang ada pada syg..

(^____~) BAHAGIA :::

#saya copy & paste je...
Syukran jazilan ya ukhti yang benarkan saya copy ni.... ^^

Ya Allah... Jadikanlah aku Muslimah yang solehah yang taat kepada-Mu..
Kurniakan ku Imam yang dapat membimbingku ke jalan yang diredhai-Mu :')
Amin...