Sunday, September 20, 2015

Study + Lapar + Mengelamun tett tett tett

Assalamualaikum warga Bumi sekalian..

Tuan hamba kiranya sedang menelaah Chapter 10 MGT untuk test Isnin nanti sambil melayan irama music keroncong dibawa khas dari perut guwa uhuhuhu. Lapar beb , maybe sebab stay up kot uhuhuhu. No ! Enggak bisa tidur buk, lagian aku punya test Isnin sama Selasa nanti. Uhuhuhu.
*eh ade masa pulak kau hapdet blog ye =..=

Actually ni nak topup balik masa study untuk malam ni. Yeah ade meeting pukul 9 tadi, sampai la pukul 12 camtu. Sebenarnya ade la discuss sikit-sikit pasal persembahan dinner nanti. Jeng jeng ~ Dinner Komander insyaAllah. Dan esok petang ada rehearsal lagi. And aku tak rasa esok sempat nak study. Lepas Asar, terus bersiap untuk rehearsal and ofkos la dah nak Maghrib baru selesai segalanya. Malam plak memang kene focus untuk test Isnin nanti. Adoii memang kene pandai manage masa la.. Calculus tak revise lagi hohoho.. err kene banyak buat exercise ni !! uhukk >,<

So, ehemm.. this is short updates about what had happened just few days before~

FRIDAY, September 18 ~ SAMBUTAN HARI MALAYSIA

Aku pun taktahu kenape effects gambar Full U yang kanan tu lighting dia pelik XD Maybe sebab lampu kat court tu kot >,,<



Oh yeah, Komander pun buat persembahan gak malam tu. Actually semua persatuan pelajar hantar wakil untuk pertandingan perbarisan + persembahan masa lintas depan VIP. Komander just buat persembahan je, kalau masuk bertanding gak confirm menang ecewahhh :P
Kitorang yang last buat persembahan. Aku masuk kawad, pakai Full U. Gigih ahh tengah hari tu kilatkan boots ahahaha. So persembahan from komander tu, sebenarnya kitorang buat 3 groups, KAWAD, TEMPUR TANPA SENJATA (TTS) and PHYSICAL TRAINING (PT).

So, here's the flow of our performance.
First one was Kawad + Tugu Negara ( pakai full u jadi tugu negara ahaha dah macam patung monumen kat Tugu Negara dahh siap ade senapang lagi xD )
Kitorang bersembilan jee yang kawad sampai la lalu depan VIP, just bagi lintas hormat then jalan sampai nak dekat hujung stage, sesaje bikin gempak nak bagi semua students ingatkan komander xde pape persembahan. Tapi gempaknya, bila tetiba Shah bagi command "BERHENTI !!" then kitorang stop. And kawad reverse ke belakang sampai ke depan stage balik. Masa tu semua student bersorak perghh gempak gila hahaha hamikk korang, ingat Komander korang ni taknak buat persembahan ke? *smirk* Then masa kitorang tengah undur and buat satu barisan depan stage, bebudak TTS and PT pun masuk depan kitorang.

next group was geng Tempur Tanpa Senjata, siswa buat bridge then memasing pakat lompat bridge tu. Ade la dalam 3 tingkat manusia bhahahaaha giler hebat orang bawah, dia boleh tahan kekuatan tangan dia untuk buat front support position and tahan beban berat dua manusia atas dia. Serius smart gilaa haahhaha well komander kan serba boleh, *puji melambung* bukan siswa je boleh buat, siswi pun bisaaa tapi kat bilik je la siswi buat bridge. Ok back to TTS, yg siswi buat TTS biase je, lawan2 gitu je.. then siswa dah habis buat bridge, dorang lawan tempur plak.. guna parang plak tu.. ke pisau tah lupa plak.

Other group was geng Physical Training. Dorang buat pt je lompat2, pt10, front support position, lagi ape tah. yang pasti dua dua group TTS and PT buat serentak. Kitorang yang kawad tadi ni just baris satu line je belakang dorang.

Then, semua dah habis, bunyi tembak-tembakan and semua berterabur and berpecah cam acah-acah suasana perang. Kitorang yang pakai Full U tadi ni pun masuk tempat masing-masing and bina Tugu Negara :D Lepas kitorang siap jadi tugu baru dorang yang acah acah kacau bilau tadi tu semua terbaring. Then laungan merdeka. Pastu semua bangun and buat baris. Kitorang nyanyi lagu Bintang Emas.. serius ah nyanyi lagu ni sambil genggam tangan letak kat dada macam nyanyi lagu "UiTM DiHatiku" cuma bezanya tangan genggam je. Lirik dia kalau hayati, perghh memang semangat membakar and berkobar-kobar gilaa kot !

Bintang Emas ~ Berkerlipan !
Diri Ini, Ku Korbankan !
Biar Mati, Tak Berkapan !
Pantang Mundur, Anak Watan !

Mengapa ~ Selalu ~
Terjadi Kekalahan !
HEY ~ Kerana Tiada Persefahaman !
Oleh Itu ~
Mari Kawan !
Kita Semai Setia Kawan !

T_T Lirik dia deep. Tetambah nyanyi acah-acah feeling askar nak perang wuu T_T
Then kitorang buat Gempur Komander. Pastu Tabik Hormat. Pastu semua kawad pergi ke tengah padang.

Hah..tu je lah kot nak updates :)

bubbbyyyyee. Pasal Dinner nanti la bebila free kohkohkoh tatata

#credit photo : Farah & Aimi

Tuesday, September 01, 2015

Ni ke namanya membebel?

Assalamualaikum..

Alhamdulillah. I just finished editing video for my assignment. Aku tak tahu nak membebel ape kat sini, tapi aku rasa aku nak tulis sesuatu. Sesuatu yang kalau aku ceritakan kat orang, orang mungkin takkan faham. Takpe sebab aku tak kisah pun. Dan ape yang aku tulis ni, kalau orang tak bace pun takpe, asalkan aku dapat tulis ape yang aku tengah fikir sekarang. Cis macam selfish bunyinya,

Aku terfikir, sebenarnya patut ke aku cakap kat kawan aku yang aku akan pergi kalau dia dah ade kawan yang lebih okay untuk bersama dengan dia. Tu je. Sebab aku rasa aku tak perlu jadi pengacau or mengganggu kawan aku, so sebab tu la aku rasa aku nak undurkan diri. Kejam ke aku buat macam ni? Ke aku yang terlebih emo ni ? >,<  *sambil dengar Kiss The Rain instrumental song fuhh T_T

Wajib ke lalu kat atas or tepi air ni ?


Ke, aku tak patut buat macam ni? Tapi.. aku perlu bersedia sebenarnya. Bersedia untuk melangkah pergi. So impactnye takde lah sehebat bom yang dilemparkan kat Hiroshima dan Nagasaki tu.. ke.. aku yang hiperbola? Erghh.. Maaf kawan.. adoi masalah betul lah. Tapi aku dah cakap benda betul, dan sekarang ni takpe la, terpulang laa kat dia, sebab insyaAllah aku akan okay kot :B

*trying to be okay yeah !! InsyaAllah. Ceh betul. Update kat twitter "Mata masuk habuk" hahah acah-acah betul. Tapi hmm agak la..ade lah sikit hahaha ditambah pulak fake smile padahal dalam hati dah banjir se-Malaysia wuhuhuhu.. Thanks sebab faham aku.. faham kenape aku buat camtu, faham kenape aku buat camni.. dan sebagainya.. cuma, hmm aku je ni yang problem sikit sebab once kau dah ade kawan baru nanti, aku rasa aku memang tak boleh stay T_T


Tengok je la footsteps ni kalau betul-betul jadi nanti ye dok?

Ouh mungkin aku bukan seorang kawan yang baik ;<